Kožul Grupa


Kao jedan od vodećih distributera ručnih alata i pribora u regiji, Kožul Grupa svoje je poslovanje usmjerila prema tržištu jugoistočne Europe gdje se nalaze brojni partneri i kupci. Poslovanje je započelo u Slavonskom Brodu 1994. godine kada je kontinuiranim razvojem i pravilno postavljenom strategijom segmentacije iz lokalnog poduzeća tvrtka postala sinonim za poduzeće koje u svojoj ponudi ima kvalitetne proizvode profesionalnih alata i pribora.

U svojih 30 godina postojanja, tvrtka Kožul se nesprestano razvijala i širila poslovanje, a nekoliko puta dobitnica je nagrade Poslodavca godine čime je potvrđen liderski status na hrvatskom i europskom tržištu. Od prvih dana postojanja, tvrtka je u meritum poslovanja postavila zaposlenike koji su pokretačka snaga i okosnica tvrtke, tako slogan najbolje odražava ono što nastojalo postići posljednjih desetljeća – company with soul.

Zahvaljujući pažljivo izgrađenoj korporativnoj strategiji, tvrtka je postigla profitabilnost i kontinuirani razvoj, što je potaknulo inovacije u proizvodima kroz veleprodaju i maloprodaju. Kao kruna uspjeha, stvoren je vlastiti brend ručnih alata MAX, dok je poslovanje prošireno na završne radove u građevinarstvu.

Grupacija


Postavivši visoke standarde i vodeći se istom održivom filozofijom već tri desetljeća, tvrtka Kožul koja je nastala kao plod obiteljskog poslovanja, u ovom trenutku broji više od 150 zaposlenih raspoređenih u tri različite tvrtke:

Kožul d.o.o. – veleprodaja i maloprodaja u Hrvatskoj,

Cromax d.o.o. – završni radovi u građevinarstvu,

Kožul BH d.o.o. – veleprodaja u Bosni i Hercegovini.

Početci


U svojim početcima, poslovanje tvrtke Kožul je bilo usmjereno na prodaju kistova i valjaka na kiosku koji je s vremenom i trudom izrastao u poslovni prostor – Hobi centar u Slavonskom Brodu koji danas ima više od 1200 m2 prodajnog prostora. Maloprodajni centar Kožul svojim kupcima nudi širok spektar proizvoda, istovremeno pružajući vrhunsku uslugu i individualni pristup, što čini ne samo destinacijom za kupovinu alata u drugih potrepština, već i mjestom gdje se svaki kupac osjeća posebno i cijenjeno.

U nastavku uspješnog poslovanja, izgrađena su i dva nova skladišna prostora s više od 1600 paletnih mjesta što je rezultiralo brzoj i efikasnoj usluzi prilagođavajući se specifičnim zahtjevima i potrebama kako bi uvijek bili na raspolaganju partnerima, a roba se isporučuje unutar 24 sata. Uz to, profesionalna logistička mreža, koja uključuje logistički i distribucijski centar, omogućuje učinkovito skladištenje i isporuku dobara za kupce diljem jugoistočne Europe.

Sustavno usmjerena ka klijentima i postavljanjem standarda u industriji alata, tvrtka Kožul okrenula se i vlastitoj proizvodnji. Pokrenuta je proizvodnja štitnika za koljena koji se proizvode u dvije serije STANDARD i PROFY, kao i proizvodnji drvenih držala za vrtni program iz asortimana MAX alata. Uz to, proizvodima od PU pjene dodana je i kolekcija klecalica za keramičare i varioce. Tom prigodom, važno je napomenuti da su svi proizvodi PAH FREE i zadovoljavaju EU norme.

Brend MAX®


Odlučivši se za uvoz i prodaju stranih alata i proizvoda, tvrtka je također donijela odluku o stvaranju, razvijanju i investiranju u vlastiti brend i koncept alata. Slijedeći tu strategiju, 2003. godine je registriran brend MAX®, koji trenutno obuhvaća široku paletu od preko 1700 različitih proizvoda.

Zahvaljujući konstantnoj kontroli kvalitete i stalnom usavršavanju kako u dizajnu, tako i u funkcionalnim karakteristikama svakog alata pojedinačno, brend MAX® neosporno drži vodeću poziciju među vrhunskim ručnim alatima i priborom. Uz to, zbog velike prepoznatljivosti od strane velikih prodajnih centara te izvođača radova, proizvedena je i linija zaštitne opreme MAX® work.

Misija i cilj

Misija već 30 godina je razviti i ponuditi širok izbor profesionalnih rješenja svim korisnicima po konkurentskim cijenama uz visokokvalitetne proizvode na zadovoljstvo krajnjeg korisnika. Od samog početka cilj Kožul Grupe postati željeni partner i dobavljač kupaca i omiljeni brand na tržištu ručnih i električnih alata hrvatske i jugoistočne Europe.

Brendovi koje zastupamo